Jdi na obsah Jdi na menu
article preview

Aktuálně

20.4.2022

Vážení fanoušci,

srdečně vás všechny zveme na Dechovkovou Abecedu VV, která se po delší pauze opět koná v SKC Nýřany v sobotu 23.4.2022 od 17hod. do 21hod. K tanci, poslechu a zpěvu výjimečně bude hrát pouze naše kapela Nýřaňanka. Máme pro vás připravený pestrý repertoár – zahrajeme vám nejen známé, krásné lidové písničky, ale i hezké taneční písničky oblíbených zpěváků 70., 80. a 90.let.

Moc se na vás těšíme. Vaše Nýřaňanka

 

 

 

24.2.2022

Vážení fanoušci a milovníci dechovky a hezkých tanečních písniček.

Začíná se blýskat na lepší časy, a tak jsme si pro vás připravili prozatím čtyři Abecedy. První – dubnovou bereme jako průzkumnou, zda bude o Abecedy opět zájem...tudíž nezveme jinou kapelu, ale celou ji odehrajeme my, Nýřaňanka.

Ale již v 4.6. se můžete těšit na Straňanku, jak jsem slíbila. Další Abecedy připravujeme na září a říjen.

Samozřejmě celé léto jsme tu pro vás a každé pozvání do vaší obce či města rádi přijmeme. Kde a kdy vystupujeme, najdete v rubrice Rozpis akcí 2022.

Vaše Nýřaňanka

 

 

11.11.2021

Vážení fanoušci,

po dlouhém sledování velmi nepříznivého vývoje epidemiologické situace bylo domluveno zrušení Dechovkové Abecedy 13.11.2021. I když hromadné akce nejsou vyloženě zakázány, hrozí velké riziko nákazy. V dnešní době je už prokázané, že očkování nezabrání onemocnění, ani přenosu nemoci. Neradi bychom ohrozili zdraví a životy, vaše i muzikantů...  S kapelníkem Straňanky jsem domluvená, že hned jak to situace dovolí, přijedou vám zahrát – na jaře, resp. v létě.

Nejspíš stejně dopadne i prosincová Abeceda.

Děkujeme za pochopení. Opatrujte se a buďte ohleduplní k sobě i ostatním, ať se co nejdříve můžeme sejít u dobré muziky.

Díky.

 

 

 

20.9.2020

Vážení fanoušci a hosté Dechovkových Abeced VV,

opět nemám dobrou zprávu. Vzhledem k velice nepříznivé epidemiologické situaci, a ještě horší prognóze, tím pádem opravdu malé návštěvnost, jsme se rozhodli Abecedy do konce roku zrušit. I kdyby nenastaly žádné další restrikce, tak skutečně nemá cenu sem zvát kapelu z Moravy, aby zahrála pro 8 lidí. Strach z koronaviru je opravdu velký.

Pro příští rok jsme se rozhodli zkusit novou koncepci, protože nepředpokládáme, že by na jaře byla situace lepší. Abecedy budeme pořádat v měsících DUBEN až SRPEN, kdy v případě nepříznivé situace lze akci pořádat venku.

Děkujeme za pochopení a doufáme, že nám stále zachováte přízeň. Nové termíny Abeced najdete v rubrice Hosté Abeced.

 

6.5.2020

Vážení příznivci Dechovkové Abecedy VV,

bohužel nemám dobrou zprávu – po zrušené březnové Abecedě je zrušena i květnová. Není zatím jasné, co se vlastně smí a nesmí, nehledě na to, že roušky zatím zrušené nejsou...a vám by se s rouškami špatně zpívalo a tancovalo...a muzikantům ještě hůř hrálo…:-)

O kapely, na které jste se těšili, nepřijdete. Rožmitálská Venkovanka i Chodovarka mi slíbily, že vám přijedou zahrát v příštím roce.

Opatrujte se a těšíme se na shledání snad při podzimních Abecedách!

 

 

 

9.11.219

KAPELA NÝŘAŇANKA HLEDÁ DO STÁLÉHO ANGAŽMÁ BASISTU (TUBA + BASKYTARA)!

Požadujeme loajalitu k mateřské, tj. naší, kapele, a ochotu účastnit se občasných zkoušek v Nýřanech. Odvoz z Plzně není problém.

Na věku nezáleží, důležité je nadšení pro muziku.

Naše kapela je ideální jak pro starší muzikanty, kteří už nemají zájem hrát každý víkend, ale občas si zahrát pro radost,

tak i pro mladé začínající kluky (nehrajeme noční zábavy).

Pokud někdo víte o někom ze svého okolí, kdo by mohl mít zájem, dejte mu prosím vědět. Děkuji.

Kontakt: 725912377 - Tolarová

                 733656016 - Brabenec

 

 

 

 

 

14.7.2019

Milí kamarádi, muzikanti a fanoušci Nýřaňanky,

mám bohužel smutnou zprávu. 26.5.2019 nás ve věku nedožitých 87let navždy opustil náš tubista, můj tatínek, Vladimír Janda. Na poslední cestu ho přišli 30.5.2019 vyprovodit a zahrát muzikanti z obou kapel, ve kterých hrál a které moc miloval, Nýřaňanky a Kapely 35.pěšího pluku Foligno. Rozloučit se přišli i muzikanti z jiných kapel. Všem zúčastněným za toto krásné a důstojné rozloučení moc děkuji.  

                                                                                                                                           
Nikdy nezapomeneme!

 

30.12.2018

Milí příznivci Nýřaňanky,

uplynuly dva měsíce od mého posledního zápisu a už tu máme opět personální změny. Svůj konec v kapele nám oznámil i klarinetista Ota Schiffner. Přejeme mu v nové kapele mnoho úspěchů. Dočasnou častou výpomoc přislíbil Honza Baxa, za což mu mnohokrát děkujeme.

Doplnila jsem na rajčeti fotky z Abeced a her Nýřaňanky od června 2018.

V roce 2019 budeme i nadále pokračovat v pořadu Dechovkové Abecedy Vladimíra Vaniše. Návštěvnost sice bohužel klesá, což mi přijde hodně nespravedlivé vůči hostujícím kapelám, ale přesto všechny kapely odjíždějí spokojené s příslibem další účasti, neboť těch pár skalních fanoušků dechovky dokáže vytvořit naprosto fantastickou atmosféru – za což jim moc děkujeme. A právě kvůli nim budeme pokračovat i v příštím roce a budeme se těšit na další skvělé kapely.

Za celou kapelu všem přeji mnoho štěstí, zdraví a lásky v novém roce 2019.

Zachovejte nám přízeň.

 

 

30.10.2018

Milí fanoušci Nýřaňanky,

v roce 2018 došlo opět k "personálním" změnám v naší kapele.

Již v lednu skončil bubeník Josef Kubizňák a na jeho místo v březnu nastoupil skvělý Jarda Rajtmajer.

Ze zdravotních důvodů skončil také ve svých 86 letech tubista, můj tatínek, Vladimír Janda. Ale muzika mu moc chybí, takže občas si přijde zahrát aspoň na zkoušku. Na jeho místo nastoupil naprosto úžasný mladičký Honza Pazderník. Sice nikdy neřekl, že nastálo, ale chodí s námi téměř na všechny hry a my ho za to máme moc rádi a bereme ho jako "našeho".

A do třetice nám často chodí vypomáhat Evička Šlaufová, dcera Filipa Šlaufa a vnučka Franty Šlaufa, skvělá zpěvačka a nadějná klarinetistka.

Takže to byly změny v kapele. Bohužel mám i aktuální, nepříjemnou změnu pro příznivce Dechovkových abeced. Ty, kteří se těšili na 10.11. na České buchty, musím zklamat. Tento týden nám bylo oznámeno, že koncert ruší. Údajně ze zdravotních důvodů...Moc nás to mrzí, ale bohužel ani já, ani SKC s tím nic neuděláme. Takže tímto se všem fanouškům omlouvám. Jako kompenzaci nabízím kapelu Budvarku, která nám vyšla ochotně vstříc a přijala pozvání takto takřka na poslední chvíli. Věřím, že určitě nebudete zklamáni. Děkuji za pochopení.

 

25.1.2017

Vážení příznivci Nýřaňanky,

v roce 2016 došlo v naší kapele k menším změnám. V září v kapele skončil ze zdravotních důvodů bubeník Josef Lukáš a v prosinci ukončil svoji dlouhou aktivní hudební kariéru klarinetista Vlastislav Baxa...a to prosím ve věku 87 let!!! Ale slíbil, že na zkoušky občas přijde a když budeme potřebovat, tak že vypomůže.

Oběma pánům za jejich skvěle odvedenou práci v kapele děkujeme!

Bohužel najít za ně náhradu bylo takřka nemožné. Do konce roku nám obětavě vypomáhal bubeník Horalky Jirka Jánský, za což mu moc děkujeme. Ale do budoucna to nemělo řešení, takže jsme hledali dál.

Nakonec se nám podařilo získat na tzv. "co nejčastější výpomoc" dva výborné muzikanty: na klarinet Marcela Růžka a na buben Josefa Kubizňáka.

Doufáme, že jim jejich ochota hrát s Nýřaňankou dlouho vydrží a těšíme se na další spolupráci.

Děkujeme.

P.S. V letošním roce roce naše kapela oslaví 85 let od svého založení. Povídání o kapele si budete moci přečíst v časopise Naše muzika. Zachovejte nám přízeň a držte palce, ať oslavíme i 90 let!!!

 

11.1.2016

Změna!

13.2. na Dechovkové Abecedě VV vystoupí místo Žatečanky kapela Jihočeští rodáci.

Těm, kteří se na Žatečanku těšili, se omlouvám. Ale změna není bohužel ze strany pořadatele!

 

Z důvodu plné kapacity stránek všechny fotografie od října 2015 najdete pouze na www.nyrananka.rajce.net.

 

 

3.9. 2015

S lítostí musím oznámit, že k 1.9.2015 se rozhodl opustit kapelu náš dlouholetý trumpetista Štěpán Příchovský. Učinil tak z osobních důvodů, které my ostatní musíme respektovat, i když nás to hodně mrzí.  Byl to výborný muzikant i parťák. Přejeme mu hodně zdravíčka a aby si ten muzikantský důchod užíval v co největší pohodě.

Děkujeme za všechno, Štěpáne!

 

 

 

12.4. 2015

Po delší době jsem doplnila fotoalbum z Abeced. Všechny fotografie naleznete na www.nyrananka.rajce.net.

Od ledna 2015 nastoupil na baskřídlovku – baryton František Nový z Plzně. V případě nouze nám i nadále ochotně vypomáhá Martin Švejda ze Švihova. Martin nám pomáhal celý rok 2014 po smrti Karla Šobra, i když to má trochu z ruky... Za to mu patří náš obrovský dík!!! Martine, děkujeme...!!!!

 

3.4.2014

Opět změna!!

14. 6. na Dechovkové Abecedě vzhledem k velkým organizačním problémům vystoupí pouze Nýřaňanka. A začátek se výjimečně posouvá na 18. hodinu!!!!!

V rubrice Hosté Dechovkových Abeced najdete rozpis kapel na rok 2015.

 

 

24. 1. 2014

Změna!!

14.6. místo kapely Atlas vystoupí na Abecedě kapela Sedmihorka.

Koncem února budu dávat dohromady program na Dechovkové Abecedy 2015. Pokud někdo má typ či přání, kterou kapelu by rád viděl a slyšel, neváhejte mi zavolat na mobil 725912377 či napsat na mail tolarovavladka@seznam.cz. Pokud to bude v našich finančních možnostech, ráda vám vyhovím.

 

 

 

 

 19.1.2014

V novém roce 2014 se mi konečně podařilo doplnit fotografie z Abeced v roce 2013.

Znovu opakuji – vzhledem k malé kapacitě paměti fotoalba zde na stránkách jsem vybrala pouze několik fotek ke každé Abecedě. Zbytek fotografií si můžete prohlédnout na www.nyrananka.rajce.net.

I v roce 2014 pokračujeme v pořadech Dechovková Abeceda VV. Jako první přijali pozvání Plzeňští heligonkáři, a to 1.února.

Všichni jste srdečně zváni.

 

13.11.2013

Všem fanouškům a příznivcům Nýřaňanky musíme oznámit smutnou zprávu.

V neděli 11.listopadu 2013 nás po těžké nemoci navždy opustil náš kolega baskřídlovák a kamarád Karel ŠOBR.

Rozloučení se koná 16.listopadu ve 13hod. ve Stodě.

Miloval muziku, do poslední chvíle chodil hrát…tak snad i v tom muzikantském nebi si najde svoje místo!

NEZAPOMENEME!!!!!

 

 

Vážení fanoušci a příznivci Nýřaňanky.

Naše kapela hledá zpěváka. Pokud o někom víte, kdo by měl zájem zpívat s dechovkou, dejte nám vědět.

Děkujeme.

9. března se koná další Abeceda – tentokrát je hostem Sedmihorka.

 

31.12.2012

Kapela Nýřaňanka přeje všem svým příznivcům do nového roku 2013 všechno nejlepší, hodně štěstí, zdraví a spokojenosti. Doufáme, že i v tomto roce nám zachováte svoji přízeň.

 

8.12.2012 se uskutečnil křest nového CD, který se opravdu vydařil. Děkujeme všem, kteří se této akce zúčastnili. Fotky budou v nejbližší době umístěny na stránky a na rajče.

CD je možno dále zakoupit na dalších Abecedách a akcích, kde budeme hrát. Lze je zaslat i na dobírku po předchozí telefonické domluvě.

 

5. ledna 2013 zahajuje nový ročník Dechovkových Abeced VV. Jako host zde vystoupí známá kapela Horalka z Chodska. Všichni jste srdečně zváni.

 

 

 

 

 

 12.8.2012

Upozornění

Říjnová Abeceda je výjimečně kvůli volbám přeložena na NEDĚLI 14.10.2012!!!!

 

A ještě jedna špatná zpráva – kapela Viktorky údajně ukončila svoji kariéru, takže nevystoupí na Dechovkovém festivalu 15.9.2012. Všem svým příznivcům se omlouvají. Místo Viktorek přijala pozvání kapela Libkovanka, která už v Nýřanech vystupovala a měla velký úspěch. Tímto panu kapelníkovi Benešovi děkuji za vstřícnost a ochotu nahradit kapelu Viktorky.

 

 

25.4.2012

Potěšující zpráva pro všechny příznivce Nýřaňanky

Město Nýřany přispělo na natáčení druhého CD, takže 14.května začínáme nahrávat. Na nové CD se můžete těšit od 8.prosince 2012, kdy proběhne křest, na který jste všichni srdečně zváni!!!!

 

 

 

22.1.2012

Vzhledem k malé kapacitě fotoalba na stránkách kapely je do alba vybráno jen pár fotek. Všechny fotografie z akcí najdete na     www.nyrananka.rajce.net

 

 

 

9..11.2011

Vážení fanoušci a fanynky,

díky vaší přízni naše kapela obhájila svoje loňské vítězství v anketě Plzeňského deníku Muzikant regionu!!! A jako loni opět vyhrála sud piva. Tento sud bude naší kapele oficiálně předán panem šéfredaktorem na Vánoční Abecedě VV 17.12.2011. A již tradičně bude naražen a roztočen pro vás – naše fanoušky. Takže jste všichni srdečně zváni. Od 17hod. hraje kapela Amati Stříbro.

Děkujeme!!!

 

 

9.9.2011

Dovoluji si pozvat všechny příznivce dobré dechovky 17.9.2011 do Nýřan na Festival, kde kromě naší kapely vystoupí od 15hod. kapela Chodovarka a od 17hod. Lounská 13.

Všichni jste srdečně zváni.

Ještě jedno upozornění pro všechny fanynky Standy Nosila! Jako každý rok i letos náš Festival bude zvučit. Takže doufám, že ho přesvědčíme a že si s námi zase po delší době zazpívá!!!

A ještě jedno pozvání – Nýřaňanku si můžete přijít poslechnout 26.9. od 16 do 17hod. do Plzně – zadní Skvrňany před prodejnou Albert.

 

 

1.8.2011

POZOR – ZMĚNA!!!!

Mám nové číslo telefonu - 725 912 377!!!!

Na staré číslo 603 395 477 můžete volat a psát pouze do 24.8.2011.

Vlaďka Tolarová

 

 

 

19.7.2011

5.7. se naše kapela zúčastnila Festivalu v Kramolíně.  Bohužel z této akce nemám jedinou fotografii. Proto prosím, pokud někdo nějaké fotky máte, zavolejte nebo napište mi na mail. Ráda bych alespoň pár fotek umístila na naše stránky. Děkuji.

Fotky z Plané a Balkov již najdete zde na stránkách a také rajčeti!!!

 

 

3.6.2011

Pro všechny fanoušky, kteří se přihlásili na Festival do KRAMOLÍNA!!!

Z technických důvodů, a hlavně z důvodu malého počtu zájemců autobus vypraven NEBUDE!!!

Tímto se všem již přihlášeným omlouvám a děkuji za pochopení.                                                                                                                                                                                                                                                      

 

 

 

14.3.2011

POZOR – ZMĚNA!!!!!!

Vážení fanoušci Dechovkových abeced VV,

mám špatnou zprávu. Z důvodů zranění a následné operace kapelnice kapely Viktorky se ruší jejich vystoupení 16. dubna. Místo nich vystoupí moravská kapela Šohajka. Věřím, že i tato kapela vás nezklame a pokud vše dobře dopadne Viktorky nás navštíví v dubnu příštího roku.

Děkuji za pochopení.

 

 

14.2.2011

Fotografie a video z Abecedy 12.2. si můžete prohlédnout na www.nyrananka.rajce.idnes.cz.

 

 

 

5. 2. 2011

Vážení fanoušci a příznivci Nýřaňanky,

ještě jednou si vás dovoluji pozvat na Dechovkovou abecedu VV, která se koná v sobotu 12.2.2011 od 17 do 22 hod.                                                                                                                               Tato Abeceda je výjimečná tím, že na ni bude hrát pouze naše kapela. A také tím – jak už asi všichni víte – že bude naražen sud piva, který jsme díky vám vyhráli loni v září v anketě Plzeňského deníku. To pivo je určeno právě pro vás!  

 A čeká vás ještě jedno překvapení…ale to samozřejmě nemohu prozradit.    

Takže všichni milovníci piva, staré dobré české dechovky, ale i taneční muziky, jste srdečně zváni!!!

Těšíme se na vás.         Vaše Nýřaňanka           

 

23.11.2010

Vážení fanoušci,

kapela Nýřaňanka hraje 12.12.2010 od 14 do 18.30hod. v Kramolíně v Hospodě U KUBÁTŮ. Na tuto akci bude vypraven autobus.

Odjezd z Nýřan od kulturáku je ve 12hod. Jede se přes Plzeň.

V případě zájmu mě kontaktujte na t.č. 603395477.

 

 

2.10.2010

Fotografie z Festivalu DH naleznete na našich webových stránkách ve fotoalbu a na nyrananka.rajce.net

 

 

 25.9.2010

Vážení fanoušci  Nýřaňanky,

jak už asi všichni víte, naše kapela s přehledem vyhrála anketu Plzeňského deníku Nejoblíbenější muzikant regionu!!!

A to jenom díky vám, naši fanoušci a fanynky! Za vaši projevenou přízeň moc děkujeme.

Proto jste všichni srdečně zváni na Dechovkovou abecedu Vladimíra Vaniše,která se uskuteční 12.února 2011. Tato Abeceda je určena speciálně fanouškům a příznivcům Nýřaňanky, protože tam bude hrát pouze a jen naše kapela, a to od 17 do 22hod.

Při této příležitosti bude slavnostně naražen sud piva, který jsme díky vám vyhráli, a pivo z něj bude nabídnuto právě vám! Takže všichni jste srdečně zváni.

Ještě jednou - DÍKY!!!!

 

 

 

30.7.2010

Odjezd autobusu  22.8. do Obory u Kaznějova je ve 12hod. z  Nýřan. Autobus jede přes Plzeň. Bližší infomace na níže uvedeném čísle.

Příspěvek na dopravu je 50,- Kč.

 

 

 

29.7.2010

INFORMACE PRO MUZIKANTY!!!

Dechová kapela Nýřaňanka naléhavě hledá hráče na baskřídlovku - baryton, popř.tenor!!        

Zkušený muzikant není podmínkou, může být i absolvent ZUŠ.

 

V rámci budoucího omlazování kolektivu mezi sebou uvítáme i hráče  ostatních sekcí - trumpeta, klarinet, tuba, buben.                                                                                                     

Je to příležitost pro absolventy ZUŠ, kteří mají rádi dechovku a chtěli by v dechové kapele hrát. Jedinečná příležitost k získání zkušeností. Máte - li zájem nebo víte o někom, kdo by zájem měl, neváhejte a kontaktujte nás.

Informace na t.č. 603 395 477 nebo na mailové adrese: tolarovavladka@seznam.cz

 

16.7.2010

Vážení příznivci Nýřaňanky,

v Plzeňském deníku v těchto dnech probíhá anketa Muzikant regionu.

V této anketě se hlasuje o nejoblíbenějšího zpěváka, zpěvačku a skupinu Plzeňského kraje.

Příjemně mě překvapilo zjištění, že i kapela Nýřaňanka byla vámi fanoušky do této ankety nominována!

Chtěla bych vám všem touto cestou poděkovat za vaši přízeň a za hlasy, které nám zašlete.

Hlasovací kupony pro naši kapelu najdete v Plzeňském deníku vydaný pro okresy Plzeň-sever a Plzeň-jih. Hlasování trvá do 20.srpna 2010.

Ještě jednou - DÍKY.

Vlaďka TolarováNýřaňanka.

 

 

 31.5.2010

22.srpna 2010   hraje  Nýřaňanka Oboře u Kaznějova od 14 do 18hod.

Bude vypraven autobus. V případě zájmu zúčastnit se této akce přihlašte se na výše uvedeném čísle nebo mailové adrese.

příspěvek na dopravu je 50,-Kč.

 

 15. 3. 2010

Vážení fanoušci a fanynky.

Díky velkému zájmu v loňském roce i letos kapela zvažuje vypravení autobusu na některé vybrané akce:

10.7. - Planá u ML - hornické slavnosti

17.7. - Bezdružice - pivní slavnosti 

11.9. - Stříbro - hornické slavnosti (loni to byla Jihlava)   

Upozornění : Do Stříbra bude odjezd ráno a návrat pozdě večer!!

                        Autobus bude vypraven jen při min. počtu 20 zájemců.

                        Max. počet - 33

 O všem budete podrobně informováni na Abecedách VV. Vzhledem k nutnosti autobus včas objednat a omezené kapacitě autobusu, vše si dobře rozmyslete a na květnové Abecedě budu již potřebovat znát počet zájemců o Planou a Bezdružice.

Děkuji za pochopení.

Objednat se můžete i na t.č. 603395477 nebo mailové adrese: tolarovavladka@seznam.cz

Těšíme se na vás.

 

13. 2. 2010

Upozornění pro příznivce Nýřaňanky!

Vybrané fotografie z akcí kapely si můžete prohlédnout ve fotogalerii těchto stránek.
Vzhledem k omezené kapacitě paměti fotogalerie nelze sem umístit všechny fotky.
Proto jsme založili nové album, kam budou postupně umisťovány všechny fotky z akcí roku 2010.

http://nyrananka.rajce.idnes.cz/

 

15. 10.2009   

Dechová kapela NÝŘAŇANKA oznamuje všem svým fanouškům, fanynkám. kamarádům, známým a vůbec všem příznivcům dechové hudby, že se jí konečně po 77letech podařilo natočit svoje PRVNÍ CD nazvané U našeho lesíčka.

Křest tohoto CD, které je věnováno památce pana Vladimíra Vaniše a pana Josefa Brejchy, se uskuteční 9. ledna 2010   SKC Nýřany  od 17 do 22hod.

Věříme, že nás v tento významný den nenecháte samotné a přijdete naše miminko vyprovodit na jeho první cestě do světa.

Těšíme se na vás.                                                Vaše Nýřaňanka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                            

 

 

 

 
 

 

 

 

Facebook